Matematik

en kugle κ og en plan α er bestemt ved

20. april 2010 af xerox (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

er der en der kan hjælpe med at løse denne opgave(uden hjælpemidler)

en kugle κ og en plan α er bestemt ved

κ: x2-6x+y2+4y+z2 -10z+22=0

α: x+2y-2z=5

undersøg om α er tangentplan til κ


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af mathon

generelt
x2 + y2 + z2 + 2·f·x + 2·y + 2·h·z + i = 0

     har centrum
                        C = (-f,-h,-h) og radisu r = √(f2+g2+h2-i)
 

x2 + y2 + z2 + 2·(-3)·x + 2·2·y + 2·(-5)z + 22 = 0


                        C = (3,-2,5) og radisu r = √(32+(-2)2+52-22) = 4

hvis
        dist(α,C(3,-2,5)) = |3 + 2·(-2) - 2·5 - 5|/√(12+22+(-2)2) = r = 4

så er
        α tangentplan til κ
 


Svar #2
20. april 2010 af xerox (Slettet)

1000 tak


Skriv et svar til: en kugle κ og en plan α er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.