Matematik

Hjælp enkeltlogaritmisk koordinatsystem.

20. april 2010 af Fisk182 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe??

Forklar hvorfor en eksponentiel udviklings graf bliver en ret linie i et lodret enkeltlogaritmisk koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af peter lind

y = b*ax, log(y) = x*log(a) +log(b). Log(y) er altså en lineær funktion af x


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2010 af mathon

eller skrevet

                     log(y) = log(a)·x + log(b)    

                     Y = A·x + B           hvor stort bogstav betyder log-værdien til det tilsvarende lille bogstav

her ser du tydeligt
den lineære form

når
         y afbildes op ad den logaritmiske akse
og
         x afbildes ud ad den ækvidistante/almindelige akse


Skriv et svar til: Hjælp enkeltlogaritmisk koordinatsystem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.