Matematik

Tangent gennem punkt

20. april 2010 af Hansimanden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ønsker at finde tangenten for x=2.

Funktionen hedder: f(x)= √x^2+4x+8 og f'(x) er: (x+2)/√(x^2+4x+8)

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Tangentens ligning lyder:

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

Bestem nu hhv. f'(x0) og f(x0), idet x0 = 2. Indsæt herefter de beregnede værdier, og bestem tangentens ligning.


Svar #2
20. april 2010 af Hansimanden (Slettet)

tak for hjælpen.

dvs.:

f=√2^2+4*2+8= 4,47

og

f'(x): (2+2)/√(2^2+4*2+8)= 0,89

y= 0,89*(x-2)+4,47= 0,89x+1,78+4,47= 0,89x+6,25

hvordan ser det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Det sidste led (6,25) er ikke helt rigtigt:


Svar #4
20. april 2010 af Hansimanden (Slettet)

kan du evt. hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Prøv at gange y= 0,89*(x-2)+4,47 ud igen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2010 af mathon

                y = (0,4·√(5))·x + 1,2·√(5)

                y ≈ 0,894427x + 2,68328


Svar #7
20. april 2010 af Hansimanden (Slettet)

ups, det var minus.

y= 0,89*(x-2)+4,47= 0,89x-1,78+4,47= 0,89x+2,69

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Nu er det rigtigt, ja. :)


Svar #9
20. april 2010 af Hansimanden (Slettet)

takker :)


Skriv et svar til: Tangent gennem punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.