Matematik

Funktioner

28. februar 2005 af john vs. jon (Slettet)
En funktion er bestemt ved:

f(x)=2x+4 , x tilhører R.

- Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen y=3 som tangent

- Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen y=x+3 som tangent

Jeg har bestemt F til:
x^2+4x+k

Og så er gået i stå... hvad skal man gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2005 af Duffy

1)- Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen y=3 som tangent:

Du skal styre på konstanten k så toppunktet på parablen har y-værdien 3

linien y=3 er jo vandret - så denne linie er vandret tangent til 2. gradspolynomiet x^2+4x+k ...


2)- Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen y=x+3 som tangent

- sæt x^2+4x+k lig med linjen y=x+3
og løs 2.gradsligning med diskriminant 0.



Duffy

Svar #2
28. februar 2005 af john vs. jon (Slettet)

du må meget undskylde, men jeg går helt galt i det første del spørgsmål..
koger åbenbart fuldstændig..

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Brug Duffys forslag med toppunktet. Husk toppunktsformlen;

T = (-b/(2a),-d/(4a))

hvor d = b^2 - 4ac. Du skal blot justere k således, at

-d/(4a) = 3

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2005 af Duffy

1)- Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen y=3 som tangent:

Du skal styre på konstanten k så toppunktet på parablen har y-værdien 3

linien y=3 er jo vandret - så denne linie er vandret tangent

til 2. gradspolynomiet x^2+4x+k ...



OK

PARABLEN SKAL ALTSÅ HAVE TOPPUNKT I

y=3

jvf formalsamlingen er formlen for toppunktet

(x,y)=(-b/(2a),-d/(4a)) med y = ax^2+bx+c

og vi vil her kun interessere os for

y=-d/(4a) , som vi jo ved skal have værdien 3.


-d/(4a) = 3

(-b^2+4ac)/4=3 , k=c

(-4^2+4ak)/4=3

(-16+4k)/4=3

(-4+k)=3

k = 7


Så 2. gradspolynomiet

x^2+4x+7

har linien y=3 som vandret tangent.

(endda i x = -2)



Duffy




Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.