Matematik
200-8-2v-x opg 6
28. februar 2005 af
salamisaft (Slettet)
Hejsa
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til redegørelsen i opg 6. anden del af opgaven (optimering) har jeg lavet, men jeg kan ikke rigtigt gennemskue den første. på forhånd tak
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til redegørelsen i opg 6. anden del af opgaven (optimering) har jeg lavet, men jeg kan ikke rigtigt gennemskue den første. på forhånd tak
Svar #1
28. februar 2005 af salamisaft (Slettet)
link til ogaven:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/2000-8-2V-XMH.pdf
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/2000-8-2V-XMH.pdf
Svar #2
28. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
Som udgangspunkt er det altid en god idé i den type redegørelsesopgaver at skrive den kendte formel op. I dette tilfælde formlen for voluminet V af en cylinder med grundfladeradius r og højde h;
V = pi*h*r^2
Bemærk, at vi ifølge opgaveteksten har h = 2t. Så
V(r,t) = 2*pi*t*r^2 (1)
Eftersom vi ønsker V som funktion af t alene, er næste skridt at udtrykke r ved t. Men det er heller ikke svært; betragt i koordinatsystemet den retvinklede trekant, som har hypotenuse 10 og kateter t og r.
Udled nu formlen i opgaveteksten.
//Singularity
V = pi*h*r^2
Bemærk, at vi ifølge opgaveteksten har h = 2t. Så
V(r,t) = 2*pi*t*r^2 (1)
Eftersom vi ønsker V som funktion af t alene, er næste skridt at udtrykke r ved t. Men det er heller ikke svært; betragt i koordinatsystemet den retvinklede trekant, som har hypotenuse 10 og kateter t og r.
Udled nu formlen i opgaveteksten.
//Singularity
Svar #3
28. februar 2005 af salamisaft (Slettet)
Tusind tak for hjælpen, det var lige hvad jeg havde brug for.
Mvh Jens
Mvh Jens
Skriv et svar til: 200-8-2v-x opg 6
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
