Matematik

vektore!!

22. april 2010 af emilz93 (Slettet)

hej kære mennesker!

min opgave lyder således:

undersøg om vektorene a og b er parallelle når:

1) a=(21 og(komma)33) og b=(-35 og(komma)-35)

2) a=(180 og(komma)75) og b=(254 og(komma)105)

(det er så meningen at f.eks. 180 skal stå ovenfor 75 i en parantes, og ligeledes med de andre, men det kunne man ikke lige skrive herinde... :) )

mvh emilie


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af peter lind

Du kan udregne prikproduktet mellem den ene vektor og den andens tværvektor. Hvis resultatet er 0 er de 2 vektorer parallelle. En anden mulighed er at gange den ene vektor med et tal så dens førstekoordinat er den samme som den anden vektor. Er de 2 vektorers andenkoordinat også ens er de parallelle.


Svar #2
22. april 2010 af emilz93 (Slettet)

ahhh okay tusind tak :b


Skriv et svar til: vektore!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.