Matematik

Bestem centrum og radius for cirkel

22. april 2010 af RavenLioncourt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej (:

Jeg skal finde centrum og radius for denne cirkel:

x^2 + y^2 - 4y = -1

Jeg er klar over at jeg skal sætte den ind i cirkel ligningen, men jeg er ikke sikker på hvordan?

 

Indtil videre er det blevet til: (x-0)^2 + (y-2)^2 = -1 -8
Men det ser ret forket ud...


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Når du kompletterer y-leddet til at være kvadratet på en 2-leddet størrelse, lægger du 22 = 4 til på venstre side, så de skal også lægges til på højre side, så ligningen bliver

x2 + (y-2)2 = -1+4 = 3


Svar #2
22. april 2010 af RavenLioncourt (Slettet)

Nårh, mange tak :D


Skriv et svar til: Bestem centrum og radius for cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.