Matematik

bestem længden BC

22. april 2010 af cassiep (Slettet) - Niveau: B-niveau

åhh hjælp!!

der er to ensvinklet trekanter ABC og DEF

nogle af sidelængderne er angivet : AC= 16 DF=24 og FE= 18

beregn BC, skal man så bruge sinus eller cosinus eller noget helt tredje?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt at trekanterne er ensvinklede. Det betyder, at ensliggende sider forholder sig parvis i det samme forhold:

|AB|/|DE| = |AC|/|DF| = |BC|/|EF|

her kendes |AC| , |DF|, og |FE|, så

|BC| = |AC|·|EF|/|DF| = 16·18/24 = 4·3 = 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2010 af kim,samsoon (Slettet)

du skal finde skallafaktoren da det er ens vinklede trekanter dvs. du skal divider 24 med 16 der efter skal du divider hvis du skal til den stor terkant og gange hvis du skal til den lille .


Skriv et svar til: bestem længden BC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.