Matematik

hvordan finder jeg f´(x)?

23. april 2010 af raive (Slettet)

hey, har altid haft ekstremt svært ved at finde f´ for funktioner.

hvordan i alverden gør jeg det.

eks:

f(x)= -0.051x^5 + 0.13x^4 + 0.26x^3 - 0.54x^2 - 0.46x + 0.77

f´(x)= ???

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2010 af peter lind

Brug at (xn)' = n*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

(a·xn)' = a·n·xn-1

og anvend denne formel på hvert af leddene i udtrykket for f(x).


Skriv et svar til: hvordan finder jeg f´(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.