Matematik

Stx matematik b, maj 2007

23. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

Nogen det måske kan hjælpe mig med opgave 4 i det eksamenssæt, kan ikke rigtig få den til at passe.

Gerne svar så hurtig som muligt :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Ved denne type opgavereferencer opstår der typisk det problem, at man ved ikke om det er samme opgave vi snakker om.

pytagoros     AB2 = AC2 + BC2     ⇒ BC = √ (AB2-AC2)

For at finde længden af B'C' skal forstørrelsesfaktoren F findes fordi de 2 trekanter er ensvinklede    F= AB'/AB   ⇒ F=15/10  ⇒ F=1,5      forstørrelsesfaktoren F ganges med  BC         B'C' = BC*1,5 


Svar #2
25. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 Jeg tror desværre ikke, at det er den samme, ellers er det mig der ikke helt forstår det.

Er forstørrelsesfaktoren det samme som skalafaktoren ? 

Opgaven hedder: På figuren ses 2 ensvinklede trekanter ABC og AB'C'. Der oplyses, at |AB| = 10, |AC| = 6, |AB'| = 15, samt at vinkel ACB og vinkel AC'B' er rette.

Beregn |BC| og |B'C'|


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Ja forstørrelsesfaktoren er det samme som skalafaktoren. 


Svar #4
25. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 Okay, super :)

Mange tak.


Skriv et svar til: Stx matematik b, maj 2007

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.