Matematik

mat. bestem sansynlighed

23. april 2010 af martinnnn (Slettet)

kan du hjælpe med opgaven nedenunder?

har meget brug for hjælp.. :(

To symmetriske terninger, en hvid og en rød, kastes.
Bestem sandsynligheden for hver af følgende hændelser.
 

A: Den hvide terning viser mere end den sorte.
 


B: begge terninger viser mindst 5 øjne.
C: mindst én af terningerne viser mindst 5 øjne.

D: den sorte terning viser et ulige antal øjne, den hvide et lige antal øjne.
 

P(sorte)= {1,3,5}
P(sorte)=3/6=1/2

P(hvide)= {2,4,6}
P(hvide)=3/6=1/2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2010 af peter lind

D: Da de 2 terning kast er uafhængig må den søgte sandsynlighed være P{sort ulige}*P{hvid  lige} = ½*½

I de foregående må du lige som i D se på hvilken muligheder der er, rems dem eventuelt op.


Skriv et svar til: mat. bestem sansynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.