Studievalg og videregående studie

Kan jeg tage HTX?

23. april 2010 af Tinaa09 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :)
 

Lige nu ligger mit gennemsnit på 7,0 . det har ligget højere, og jeg vil virkelig gerne på HTX men ved ik om jeg kan klare det? Altså de fag der ovre er jeg helt vild med, mit ynglingsfag er mat og lidt fysik . ´Men jeg vil det så f...... meget !          der skal lige siges at jeg går i 9. kl.

Også vil jeg spørge om der nogen der kender til HTX Sukkertoppen i valby ? Er stedet godt? med nye com. osv, er stedet nyt og pænt, er lærene gode, og mod indvandre osv, og er der også okay mange indvandre el. hvordan er det? :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. april 2010 af Ade (Slettet)

Jeg ved intet om HTX Sukkertoppen i Valby, men jeg finder det lidt bekymrende, at du ønsker at vide om lærerne er gode og imod indvandrere.

Umiddelbart ville jeg mene, at en elev med et gennemsnit på 7.0 kan gennemføre en HTX-uddannelse, men det ville nok være en god idé at diskutere det med din studievejleder og/eller din klasselærer.


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. april 2010 af lexibexi

forhåbentlig er det en tastefejl så hun spørger om lærerne også er gode mod indvandrere :)


Svar #3
23. april 2010 af Tinaa09 (Slettet)

Jaa okay , jeg er lidt usikker på om jeg kan klare det, men jeg stræber efter det ! jeg har snakket med min studievejleder han siger at jeg godt kan, men mat på b, og det syntes jeg også lyder rigtigt, men man kan jo altid blive god til det ? og især når jeg vil og bare prøver hvad jeg kan !

det jeg mente var om lærerne er gode (bare i det hele taget), og om de også er gode mod indvandre ;) 


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. april 2010 af danniambi (Slettet)

Hej Tina.

Du burde godt kunne klare en HTX uddannelse med det gennemsnit.

Du skal nok bare forberede dig på at der vil være en del projekter på HTX(inkl. tværfaglige projekter) og at en hel del af fagene er naturvidenskabelige. Derfor skal du være glad for fag som kemi, fysik, matematik, teknologi m.m. De eneste sproglige fag du kommer til at have er engelsk og dansk.

Husk også at det er vigtigt at vælge den rigtige studieretning, eftersom de oftest deler den op i kemi på A og fysik på A. Der er en stor forskel på de to A-fag, så tænk dig godt om før du vælger.

Afslutter selv HTX her til sommer, og jeg har været meget glad for det :) Glæd dig.


Brugbart svar (3)

Svar #5
24. april 2010 af OleJastrau (Slettet)

At studere på en gymnasiel uddannelse har ikke ret meget med folkeskolen at gøre, så det er svært at drage sammenligninger. På tre år skal du regne med, at du lærer langt mere, end du lærte på de 10 forrige, og du vil samtidig opleve, at du udvikles personligt på en helt anden måde, hvilket kan skabe helt andre problemer end blot de faglige - selv om det er hårdt, plejer det dog også at være nogle af de bedste år af folks liv. 

Se derfor i højere grad på, hvor meget lyst du har til at tilegne dig ny viden, for det er lysten og nysgerrigheden, der driver værket, det er deri potentialet ligger, og har du det på plads, er der ingen problemer i at gennemføre en gymnasiel uddannelse.

Problemet for mange elever er, at de ikke husker, at det er ren nydelse at studere. Du skal huske at hygge dig med det, se det som en stor glæde at få lov at blive undervist og hver eneste dag lære noget nyt om verden og mennesket, du skal simpelthen elske det. 

Folk, der ser det som en straf at gå i skole, kommer ikke langt. Folk, der engagerer sig og nyder fremgangen, bliver dygtigere og dygtigere, de indser hele tiden nye sammenhænge, og efterhånden som tiden skrider frem kan de slet ikke lade være at studere, for har du først oplevet glæden ved at erkende og fået de første par aha-oplevelser, ja da bliver det til et stof, din hjerne ikke kan undvære. Dette stof er bare ret fornuftigt at være afhængig af. :-)

Ps. Det er okay at hade det lidt, når du har en stor matematikopgave for til dagen efter, men du skulle gerne samlet set nyde hele processen, for det er virkelig fantastisk.


Brugbart svar (2)

Svar #6
24. april 2010 af DennisDeH (Slettet)

Alle der har interesse for naturvidenskab kan klare en HTX (med gode resultater!).

Nu giver det ikke så meget mening at snakke om gennemsnit i folkeskolen, men det er jo heller ikke dine karakterer der får dig ind, men din lærers godkendelse. Og jeg er helt sikker på din lærer godkender dig, hvis du brænder så meget for det som jeg kan læse du gør. Skulle det ske at din lærer ikke gjorde det, går du bare til optagelsesprøve, består den naturligvis, og starter på HTX efter sommerferien.

Du starter på et halvt års grundforløb, hvor man fortsætter hvor man slap i 9. klasse, så du skal ikke være nervøs for ikke at kunne klare det. Det med studieretning, hvad der er det rigtige for dig, finder du også ud af.

Og som danniambi afslutter jeg selv HTX (i Sønderborg) her til sommer, og jeg har været rigtig tilfreds med min uddannelse. Jeg er blevet et dannet menneske.
 


Svar #7
27. april 2010 af Tinaa09 (Slettet)

#5 Jeg har det præcis som du fortæller ! Jeg er glad for at lære nye ting, og kan ik rigtig forstå dem der hader det, for det er jo fedt at lære syntes jeg selv! Jeg har lysten til det og vil virkelig gerne !

Og begge to tak for oplysningerne osv. og tillykke med afslutningen ;)

hva har i så tænkt jer at læse videre til ?


Svar #8
27. april 2010 af Tinaa09 (Slettet)

Nårh ja, jeg har valgt teknologi A, design B og erhvervsøkonomi c på frederiksberg :)


Brugbart svar (2)

Svar #9
28. april 2010 af DennisDeH (Slettet)

Godt valg, det er den linje man kan mest med på HTX :).

Jeg starter på fysik-studiet på Københavns Universitet efter sommerferien. At fysik var det jeg ville beskæftige resten af mit liv med, fandt jeg ud af på HTX. Man skifter drømme mange gange i løbet af de tre år :).


Svar #10
30. april 2010 af Tinaa09 (Slettet)

Ej det vidste jeg ik, nu jeg glad :) og taak .

Fedt at du skal på universitetet :D


Skriv et svar til: Kan jeg tage HTX?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.