Fysik

effekt

25. april 2010 af subs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, håber virkelig i kan hjælpe!

Til en kogevask skal vandet varmes op til 90 grader. Det er 16 grader når det kommer ind i maskinen. Maskinen har en effekt på 3600 W.

Hvor meget energi skal der bruges på at varme 5,4 L vand op?

Hvor lang tid er vaskemaskinen om at varme vandet op?

Venlig hilsen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 vand har en varmekapacitet på 4182 J/kg/K. Energimængden du skal bruge på at varme 5,4L vand på finder du som

Q=m*Cp*(T1-T0)

Du kan antage at vands densitet er = 1000 kg/m^3 

dvs

Q=5,4*4182*16

Når vaskemaskinen leverer 3600 W = 3600 J/s skal den altså bruge

t=Q/3600


Skriv et svar til: effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.