Matematik

Hjælp til integration

26. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg ska integrere følgende: Integralet af (2x-1)^6

Og får:

∫ ((2x-1)^6) dx = ∫ (t^6 (1/2)) dt =((1/7) t^7)(1/2)dt.. og hvad gær jeg så? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal substituere tilbage igen . Men der skal ikke være noget dt i dit sidste udtryk. Og husk også den vilkårlige integrationskonstant.


Svar #2
26. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Hehe, der skulle ikke stå 'gær' men 'gør'. Slåfejl!

Okay.. Så det hedder sig således: ∫ ((2x-1)^6) dx = ∫ (t^6 (1/2)) dt =((1/7) t^7)+k = ((1/7) 2x-1)^7) +k


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du nåede frem til (1/2)(1/7)t7 + k, og i det substituerer du tilbage t = (2x-1) , så det bliver jo

(1/14)·(2x-1)7 + k .

I dit udtryk smed du faktoren (1/2) væk igen .


Svar #4
26. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Årh okay! Den skulle selvfølgelig blive. Fejl!

Mange tak


Skriv et svar til: Hjælp til integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.