Fysik

Omregning af Hz til sekunder?

27. april 2010 af 74 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Jeg har fået at vide at man kan omregne Hz (enhed for frekvens) om til sekunder (tidsenhed). Hvordan det? Min opgave lyder at jeg skal finde ud af hvor langt et matematisk pendul skal være for at frekvensen bliver 10 Hz. Men den formel jeg har fundet hedder T=2*π*√(L/g) , hvor L er længden  og g tyngdeaccelerationen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af mathon

enhedsmæssigt

                            √(m/(m·s-2)) = √(s2) = s


Svar #2
27. april 2010 af 74 (Slettet)

Det forstod jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Frekvensen f er det reciprokke af svingningstiden T, altså T·f = 1 , eller T = 1/f .

Enhedsmæssigt 1Hz = 1s-1


Svar #4
27. april 2010 af 74 (Slettet)

TAk! Se det forstod jeg:D


Skriv et svar til: Omregning af Hz til sekunder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.