Matematik

Procent - HASTER!

27. april 2010 af biqqu (Slettet)

Hej, jeg har en smule problemer med at finde frem til svaret. Hvis du kan hjælpe, ville det være dejligt :)

Skolelærere og elever:
2007: 70 kr. / 10 euro
2008: 75 kr. / 11 euro 
 

Opgaven før: 
Beregn den procentvise stigning i entréen for "Skolelærere og elever" fra sommeren 2007 til sommeren 2008.

Her er jeg kommet frem til:  7,14%


Næste opgave lyder:

Man forventer, at entrépriserne stiger lidt hvert år.
Beregn entréen for "Skolelærere og elever" i sommeren 2009, hvis den procentvise stigning bliver den samme som fra 2007 til 2008.

- Nogle som kan fortælle mig hvilken formel jeg skal bruge?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Isomorphician

Gang beløbet fra 2008 med 1,0714


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2010 af mathon

                                      kroner                           euro
2009-priser               70·1,071432                 10·1,071432


Svar #3
27. april 2010 af biqqu (Slettet)

#1 Hvorfor skal jeg gange lige præcis med 1,0714?

#2 Hvorfor lige med 1,071432?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2010 af Isomorphician

#3:

Fordi at gange med 1,0714 er det samme som at lægge 7,14 % til den foregående pris (107,14 % = 100 % + 7,14 % = 1 + 0,0714 = 1,0714)


Skriv et svar til: Procent - HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.