Kemi

Titrering - eddikesyre

27. april 2010 af Halenur (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Sidder lidt fast med en deleopgave, og det jeg har gjort er, at jeg har udført en potentiometrisk titrering af en svag syre, altså 0,4 M eddikesyre med 0,100 M natriumhydroxid. Opgaven lyder: "Opstil et ligningssystem, som ved løsing giver værdier for koncentrationen af alle indgående ioner. Løs ligningssystemet i et passende antal punkter og optegn den beregnede titrerkurve. Sammenlign den med den fundne graf"

Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af mathon

             1. punkt på titrerkurven

                             pH = (1/2)·(pKs - log(cs))          (svag syre)

derefter foreligger
en pufferopløsning

                                                 HB (aq)  +  OH- (aq)  <--->  B- (aq)  +  H2O (l)
ligevægtskoncentrationer              x·cs                               (1-x)·cs                        0<x<1

                            

                             pH = pKs + log(nb/ns)

                             pH = pKs + log((1-x)/x)  og  0<x<1

                            
 

               


Skriv et svar til: Titrering - eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.