Kemi

Aktuel koncentration?

28. april 2010 af pandahat (Slettet)

Hej 

Jeg har brug for hjælp til at regne den aktuelle koncentration. altså opgave b 

håber der er en der har tid til mig :)

på forhånd tak 

Der afvejes 2,35 g Na2SO4, som opløses i demineraliseret vand i en 250 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.

a) Beregn den formelle koncentration af Na2SO4
M(Na2SO4) = 22,99 * 2 + 32,07 +16*4 = 142,05 M
n= m/M → n= (2,35 g)/(142,05 M) = 0,0165 g/mol
c= n/V → c= (0,0165 g/mol)/(0,250 mL) = 0,066 mol/L

b)Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og SO42- i opløsningen.


Skriv et svar til: Aktuel koncentration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.