Matematik

haster hjælp =( funktioner, tangenter og stamfunktioner

29. april 2010 af Jasko12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa alle sammen :) Håber der er en der kan hjælpe mig med at løse denne her opg.

En funktion f er givet ved

f(x) = 2x + 2sin(x) ,     x∈(0;2π)

a) Bestem x-værdien til de tangenter til grafen for f, som er parallelle med linjen bestem ved ligningen y = (2 + √3) x + 1.

b) Bestem den stamfunktion F til f, som opfylder at F(0) = 5.

Tak på forhånd alle sammen :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2010 af mathon

     f '(x) = 2 + 2cos(x) = 2 + √3 og x∈[0;2π[

             cos(xo) = √(3)/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2010 af mathon

     F(x) = x2 - 2cos(x) + k    gennem (0,5)    og x∈[0;2π[


Svar #3
29. april 2010 af Jasko12 (Slettet)

kan du måske forklar lige det du har lavet og hvad er resultatet hvis der overhoved er et :P


Svar #4
29. april 2010 af Jasko12 (Slettet)

jeg mener det jeg forstår intet af det der står der er der ikke en der kan hjælpe =(


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2010 af mathon

#1

     f '(x) = 2 + 2cos(x) = 2 + √3 og x∈[0;2π[

             cos(xo) = √(3)/2 og x∈[0;2π[

                           (1/6)π
                 xo =                  
                           (11/6)π

          

#2

     F(x) = y = x2 - 2cos(x) + k    gennem (0,5)    og x∈[0;2π[

               5 = 02 - 2·cos(0) + k

               5 = -2 + k

               k = 7

     F(x) = x2 - 2cos(x) + 7   x∈[0;2π[


Skriv et svar til: haster hjælp =( funktioner, tangenter og stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.