Matematik

andengradsligning, komplekse og reelle?

29. april 2010 af knudsen1 (Slettet)

En andengradsligning med reelle eller komplekse koefficienter har altid to løsninger/rødder, som ikke nødvendigvis er forskellige) og kan antage både reelle og komplekse værdier, som bestemmes ved brug af den generelle løsningsformel:x=(-b±√d)/2a

Nogen der kan fortælle mig hvad det præcis betyder? det er det med reelle eller komplekse koefficienter ? gerne på et forståeligt sprog :-) for forstår self godt løsningsformlen, bare ikke komplekse og reelle tal i forhold til løsningformlen? da jeg ikke forstår de begreber, (må meget gerne komme med eksempler)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

2.-gradsligningen ax2 + bx + c = 0 har koefficienter a, b, c , der kan være reelle eller komplekse. Du må have hørt om de komplekse tal, der konstrueres ud fra de reelle tal med en realdel on en imaginærdel, z = x+iy . Uanset om koefficienterne er reelle eller komplekse, kan løsningen i polynomiet bestemems ud fra den samme løsningsformel.

Hvis du ikke ved hvad komplekse tal er, må du hellere starte med at læse det op i dine bog.


Svar #2
29. april 2010 af knudsen1 (Slettet)

hmm, jamen hvis nu feks en andengradsligning, efter man har brugt diskriminanten giver -4, er dette så et komplekst tal? eller er det 2 komplekse tal, og hvorfor? er det noget med i^2 = -4 ?? forstår bare ikke de 2 komplekse løsninger så.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tallet -4 er både et reelt tal og et komplekst tal. Som komplekst tal har det realdel -4 og imaginærdel 0, -4 = -4+0i .

Hvis diskriminanten d  er -4, er √d imaginær så ±√d = ±2i , og ligningen har to komplekse løsninger.


Skriv et svar til: andengradsligning, komplekse og reelle?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.