Matematik

finde x i ligning part 2

29. april 2010 af bummed (Slettet)

Ja blir nød til at spørge igen, ny ligning.

(3) / (x-3) - (1/2x-6) = (5/6)

Hvordan løses den linje for linje?..jeg er lidt i sort pt! :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2010 af Lubas (Slettet)

 0,5x-6 eller (1/(2x-6) ?


Svar #2
29. april 2010 af bummed (Slettet)

( 1/ (2x -6)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2010 af Lubas (Slettet)

 Jeg driller også bare ;)

Prøv at gang tæller og nævner i den første brøk med 2


Svar #4
29. april 2010 af bummed (Slettet)

ja ved godt med fælles nævner og det - det bare det at gribe det an - jeg mangler rutinen så ku være fint med et skub der :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2010 af Lubas (Slettet)

 Første brøk ganges med 2: 6 / (2x-6)

Din ligning ser nu sådan her ud: 6 / (2x-6) - 1 / (2x-6) = 5/6

Brøkerne på venstresiden har nu samme nævner, det betyder du kan reducere den side så den bliver 5 / (2x-6) = 5/6

Så ganger du med 2x-6 på begge sider så ligningen bliver 5 = (5/6) * (2x-6)

Resten burde være lige til ;)


Svar #6
29. april 2010 af bummed (Slettet)

vil kaste mig ud i det - mange tak!


Skriv et svar til: finde x i ligning part 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.