Matematik

haster hjælp til vektor:)

30. april 2010 af f-afg-s (Slettet)

hej nogle der kan hjælpe med en opgave der hedder følgende :

a vektor = (2t+3) og b vektor(2t-1)
                     t-1                          t+2

a) bestem for t=3 vinklen mellem a vektor og b vektor

er helt blank med denne opave håber du kan hjælpe :)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

 Vinklen v mellem to vektorer a og b kan bestemmes fra formlen

cos(v) = (ab)/(|a||b|)


Svar #2
30. april 2010 af f-afg-s (Slettet)

okay på den måde men hvad skal jeg gøre med t =3 skal jeg bare sætte det i t´s plads så jeg får a vektor til (9,2) ?
                                                                                                                                                                                                   


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

 #2 - Ja, det står jo tydeligt i opgaven. Hver af vektorerne har 2 komponenter. For t = 3 fås

a = (9 ; 2) og b = (5 ; 5) 


Svar #4
30. april 2010 af f-afg-s (Slettet)

okay tusind tak nu har jeg forstået det meget bedre ;)


Svar #5
30. april 2010 af f-afg-s (Slettet)

for at finde arealet skal jeg ikke bruge følgende formel ?

T=½|a*b|


Svar #6
30. april 2010 af f-afg-s (Slettet)

men hvordan kan jeg finde arealet af trekanten når jeg kun har to punkter men ikk tre punkter ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvilken trekant taler du nu om? Er det den trekant, der udspændes at de to vektorer a og b ? Arealet er

T = ½|a||b|·sin(v) , hvor v er vinklen mellem vektorerne. Sinus til vinklen v er lig med cosinus til komplementærvinklen til v (altså 90º-v), dvs. cos til vinklen mellem tværvektoren â og b , og da a og â har samme længde, gælder

T = ½·|âb| . For t = 3 fås

T = ½·|(-2 ; 9)•(5 ; 5)| = ½|(-10 + 45)| = 35/2 = 17,5


Svar #8
30. april 2010 af f-afg-s (Slettet)

når okay på den måde tak for hjælpen :)

hvordan kan man undersøge om vinklen mellem a vektor og b vektor kan være 60 grader ?

ved godt jeg skal bruge csolve men hvordan det ved jeg ikke

håber du kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Cosinus til en vinkel på 60º er præcis 1/2 . Undersøg, om skalarproduktet (ab)/(|a||b|) = (1/2) .


Svar #10
30. april 2010 af f-afg-s (Slettet)

hvordan kan jeg gøre det når jeg har min a vektor og b vektor forstår ikk helt undskyld? forstår godt jeg skal sætte den lig med 1/2 men på hvilke måde forstår jeg ikk helt:(


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kender vektorerne a og b , kan du jo beregne (ab)/(|a||b|) og så afgøre, om det er lig med 1/2 .


Svar #12
30. april 2010 af f-afg-s (Slettet)

ja men det gør jeg ikk jeg får 32,4712 grader, men det hvis min CAS-værktøj ligger i degree? så det passer ikk ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12 - Du skal blot afgøre, om (ab)/(|a||b|) = 1/2 . Det har ikke noget at gøre med, om det er i grader eller radianer.


Svar #14
30. april 2010 af f-afg-s (Slettet)

det giver 0,84 så det kan ikke passe ? er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det må jo være konklusionen.


Svar #16
30. april 2010 af f-afg-s (Slettet)

men er det ikke et underligt resultat ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor det?


Skriv et svar til: haster hjælp til vektor:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.