Matematik
Parabel - Ligning vha punkter
02. marts 2005 af
Foss (Slettet)
Hej dér..
Her denne her opgave..
Parablen P går gennem Origo - O(0,0) og har toppunkt i T(3,6). Parablens andet skæringspunkt er A.
Dette har jeg bestemt til A(6,0)..
Nu skal jeg så bestemme en ligning for denne parabel! Hvordan gør man det??
På forhånd tak! :)
Her denne her opgave..
Parablen P går gennem Origo - O(0,0) og har toppunkt i T(3,6). Parablens andet skæringspunkt er A.
Dette har jeg bestemt til A(6,0)..
Nu skal jeg så bestemme en ligning for denne parabel! Hvordan gør man det??
På forhånd tak! :)
Svar #1
02. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
Ligningen for en parabel P kan skrives på formen
P: y = ax^2 + bx + c
hvor a er forskellig fra 0.
Indsættelse af origo fastlægger c;
O(0,0): 0 = a*0^2 + b*0 + c = c
og indsættelse af T hhv. A giver
T(3,6): 6 = 9a + 3b (1)
A(6,0): 0 = 36a + 6b (2)
Løs ligningerne (1) og (2) for a og b, hvorved en ligning for parablen er bestemt.
//Singularity
P: y = ax^2 + bx + c
hvor a er forskellig fra 0.
Indsættelse af origo fastlægger c;
O(0,0): 0 = a*0^2 + b*0 + c = c
og indsættelse af T hhv. A giver
T(3,6): 6 = 9a + 3b (1)
A(6,0): 0 = 36a + 6b (2)
Løs ligningerne (1) og (2) for a og b, hvorved en ligning for parablen er bestemt.
//Singularity
Svar #2
02. marts 2005 af Foss (Slettet)
Mange tak!
Kan jo sagtens huske det når det lige bliver genopfrisket :)
Men tak! =)
Kan jo sagtens huske det når det lige bliver genopfrisket :)
Men tak! =)
Skriv et svar til: Parabel - Ligning vha punkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
