Matematik

Sammenhængen mellem pris og efterspørgsel

02. maj 2010 af Jone (Slettet)

Hej alle

Jeg har en opgave, som jeg tror jeg har forstået, men er ikke sikker. Håber nogen kan hjælpe mig med at forstå den korrekt. Tak

For en vare A er sammenhængen mellem pris og efterspørgsel bestem ved funktionen d(x)= (1/4)x2-5x+34 , 0≤x≤5 hvor x angiver efterspurgt mængde, og d(x) angiver den tilsvarende pris.

Sammenhængen mellem udbud og pris for samme vare A er bestemt ved funktionen s(x)= (1/4)x2+2x+10 , 0≤x≤5 hvor a angiver udbudt mængde, og s(x) angiver den tilsvarende pris.

Ligevægtsprisen er defineret ved den pris, hvor udbud og efterspørgsel er lige store.

a) Bestem ligevægtsprisen for vare A.

Dvs det jeg skal er at sætte de to ligninger lig med hinanden. og isoler x? Men jeg tænker også på at når jeg skal finde ligevægtsprisen for vare A,  skal jeg vist finde det punkt de to funktioner skærer hinanden og dermed finde y-værdien, da y=pris og x= mængde

Er det korrekt forstået?


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem pris og efterspørgsel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.