Matematik

Differentiering/afledede af f. Sammensætning.

02. maj 2010 af Brisen (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem den afledede af f, hvor

f(x)=x^3 * e^(2*x)

Ved det er noget med at 

f:x skal sendes over i 2x=t, som går over i e^(t), men kan aldrig få det til at passe.

f:x -->2x=t --> e^(t)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

f(x) = x3·e2x ,

f'(x) = (x3·e2x)' = (x3)'·e2x + x3·(e2x)' = 3x2·e2x + x3·e2x·(2x)' = 3x2·e2x + x3·e2x·2 = (2x3 + 3x2)·e2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 (jvf besked). Hvad er det, du vil have uddybet? #1 viser da skridt for skridt, hvorledes funktionen skal differentieres.


Skriv et svar til: Differentiering/afledede af f. Sammensætning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.