Matematik
differention af funktion
03. marts 2005 af
Alvaro (Slettet)
Hej alle
Jeg har lidt problemer med at differentiere følgende funktion...ville høre om nogen kunne hjælpe...?
f(x) = 0,5x+1+ (2/(x-3))
har selv fået den til 0,5-(2/(x-3)^2)men tror ikke rigtig den passer
håber på hjælp hurtigt, da jeg helst skal aflevere imorgen
Jeg har lidt problemer med at differentiere følgende funktion...ville høre om nogen kunne hjælpe...?
f(x) = 0,5x+1+ (2/(x-3))
har selv fået den til 0,5-(2/(x-3)^2)men tror ikke rigtig den passer
håber på hjælp hurtigt, da jeg helst skal aflevere imorgen
Svar #2
03. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
Alvaro,
Det er korrekt, hvilket indses ved brug af regnereglerne for differentiation af en sum og en brøk.
Sæt fx
g(x) = 0.5x + 1
h(x) = 2
i(x) = x-3
k(x) = h(x)/i(x)
hvorved f(x) = g(x) + k(x).
Vi har så, at
g'(x) = 0.5
k'(x) = [h'(x)*i(x)-h(x)*i'(x)]/i(x)^2 = -2/(x-3)^2
og dermed
f'(x) = g'(x) + k'(x) = 0.5 - 2/(x-3)^2
//Singularity
Det er korrekt, hvilket indses ved brug af regnereglerne for differentiation af en sum og en brøk.
Sæt fx
g(x) = 0.5x + 1
h(x) = 2
i(x) = x-3
k(x) = h(x)/i(x)
hvorved f(x) = g(x) + k(x).
Vi har så, at
g'(x) = 0.5
k'(x) = [h'(x)*i(x)-h(x)*i'(x)]/i(x)^2 = -2/(x-3)^2
og dermed
f'(x) = g'(x) + k'(x) = 0.5 - 2/(x-3)^2
//Singularity
Skriv et svar til: differention af funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
