Matematik

Reduktion

03. maj 2010 af NPandi (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hej, eller rettere godaften derude! :)
Jeg er kommet en del videre med Reduktion, men er støt på denne opgave som jeg endnu ikke har fået løst, og jeg håber der er nogen der har tid til at forklare og vise mig hvordan den skal løses :) ..

Opgaven lyder, at dette skal reduceret mest muligt:

-a -5(a-b) +3a + 4b

Mvh. Jonas Christensen :) 
og på forhånd mange mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 -a -5a +5b +3a +4b

= -6a + 5b +3a +4b

= 9b - 3a


Svar #2
03. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 #1

 -a -5a +5b +3a +4b

= -6a + 5b +3a +4b

= 9b - 3a


> Lubas, hvorfor skal der '5' foran b i pantesen? Hvad for en pantes er det så? minus, plus eller gange parantes?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Man skal gange ind i parentesen.

Leddet ser sådan her ud: -5(a-b)

-5*a = -5a

-5*(-b) = +5b

-5(a-b) = -5a+5b


Svar #4
03. maj 2010 af NPandi (Slettet)

Du siger: 
-5*(-b) = +5b

- Er det fordi at minus og minus giver plus eller? siden det giver +5b?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 ja =)


Svar #6
03. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Okay :) .. Men jeg troede bare kun man kunne sige at "minus og minus giver plus" når tegnene er op imod hinanden jeg mener 5- * -5 istedet for -5 * -5 ..Men det er nok bare mig der vrøvler?


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. maj 2010 af Lubas (Slettet)

man kan slet ikke skrive 5- * -5 så ja, det er vrøvl :P


Svar #8
03. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Haha ja okay, kan jeg egentlig godt se selv :D tak for hælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2010 af Maskinen (Slettet)

 Vil bruge lejligheden til, at påpege TI-interactives smarte reduceringsfunktion. 

1) Åbn programmet

2) Tryk ctrl + m 

3) Indsæt den ønskede reduceringsmængde (fx: -a -5a +5b +3a +4b)

4) Tryk Enter

Wupti - så har du dit svar. 


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.