Matematik

Ligninger og reducer HJÆLP!!!

03. maj 2010 af alexander1616 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg kan bare ikke finde ud af ligninger eller reducer, så hvis der er en som lige vil forklare mig hvordan man løser en ligning og hvordan man reducer, vil jeg være meget glad

og her er  nogle opgaver som vi kan bruge til at vise som eksempler: 

ligninger

6x = 54

3x+8 = 32

2x - 16 = x+8

reducer

2(a+b)-2a-b

47x - 48x + 3x


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2010 af NejTilSvampe

 begge dele følger de algebraiske regler. Den eneste måde du må ændre et udtryk på er hvis du laver den samme ændring i hvert led eller hvad man skal sige. 

6x = 54   del med 6 på begge sider:

6x / 6 = 54/6  => x = 56/6

3x +8 = 32   træk 8 fra på begge sider, del der efter med 3 på begge sider

3x + 8 - 8 = 32 - 8  => 3x = 24 

3x/3 = 24/3 => x = 8

reducering.

2(a+b)-2a-b  gang ind i parentesen

2a + 2b -2a -b  =  2a-2a +2b-b  = b


Svar #2
03. maj 2010 af alexander1616 (Slettet)

må jeg ikke lige spørge om en ting

ved den der ligning ( 3x + 8 = 32) siger du at man skal trække 8 fra på begge sider, men hvorfor lige 8, hvorfor ikke 3x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2010 af NejTilSvampe

 #2 - Det får du ikke noget ud af. du vil gerne have x til at stå alene, og den hurtigste måde er at trække 8 fra først.

Hvis du trækker 3x fra først, så er du nødt til at gøre noget i den her stil:

8 = 32 - 3x

8 - 32 = -3x 

x = (8-32)/-3 

som du kan se er det en mulighed, men den tager lidt længere tid. Men du vil stadig få fuldt point for at gøre sådan.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. maj 2010 af boss32 (Slettet)

mm


Svar #5
05. maj 2010 af alexander1616 (Slettet)

mange tak for det  nejtilsvampe, nu tror jeg har nogenlunde styre på det :D


Skriv et svar til: Ligninger og reducer HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.