Matematik

Division med en komma brøk(Hjælp, tak)

03. maj 2010 af aquaf (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Er der nogen, som kan fortælle om hvad resultatet er, tak.

1) 7,3 : 5/3

Er resultatet 4,5 eller 45?        


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ingen af delene. Det er 7,3 : 5/3 = 7,3·(3/5) = 0,6·7,3 = 4,38


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2010 af peter lind

Brug en lommeregner. Her kan du enten benytte at det at dividere med en brøk er at gange med den omvendte. Du kan også lade lommeregneren beregne 5/3 og gem resultatet i hukommelsen. Derefter foretager du bare divisionen.



Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2010 af powerfull499 (Slettet)

1/3 = 0,3333333

5/3= 1,666665

7,3 : 1,666665 = 4,38


Skriv et svar til: Division med en komma brøk(Hjælp, tak)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.