Matematik

skæringspunkter

05. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej!

Er der nogen, som vil fortæller mig hvordan man beregner skæringspunkter. Altså min opgave er om funktion.

På forhånden tak.

Svar #1
05. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

SKærringspunkter mellem hvad? er det i plan eller rumgeometri?

Svar #2
05. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej igen.
Jeg har tegnet en graf, som viser to forskellige mobilabonnemment og hvordan man kan bruge teorien om lineære funktioner til at hjælpe med at foretage det rette valg.
De to skær hinanden og jeg kan aflæse skæringspunkt, men jeg vil at beregne det, for at se om det giver det samme.

De har de følgende forkrifter:
f(x)= 49 + 3,50x
f(x)= 99 + 3x

hvordan kan jeg beregne skæringspunkter?



Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2003 af RE (Slettet)

sæt dem lig hinanden og løs for x;
49+3,5x=99+3x

Svar #4
06. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Du kan også, i stedet for at sætte f(x) lig hinanden, isolere x i den ene ligning, for derefter at sætte dette x ind i den anden ligning:
f(x)=49+3,5x
f(x)=99+3x <=> x=f(x)/3-33

Dvs. f(x)=49+3,5(f(x)/3-33) <=> f(x)= x=100,76
Derefter kan f(x) beregnes:
f(x)=99+3*100,76=401,28

Dvs. Skæringspkt. S=(100,76 , 401,28)

Håber det var nok...?

Svar #5
06. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej!

Jeg er glad for at I hjælper mig.

Jeg sat dem lig hinanden og fik at x er = 100, betyder det at 100 er skæringspunkt eller hvad?
Men på grafen kan jeg se at skæringspunkt er 99 (y-aksen) 28(x-aksen)


Den anden måde som "Anonym" siger er lidt svært, vil du forklare til mig lidt lettere måde? hvor har du fra x=f(x)/3-33?

På forhånden tak.

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2003 af Lurch (Slettet)

Så har du tegnet grafen forkert. Skæringspunktet x=100 passer med hvor de skær, y-værdien i x=100 er 399, så skæringspunktet er altså
(100,399)

Svar #7
06. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg tror også du har tegnet forkert, jeg fik også skæringspunktet til x=100 og y=399, det er en meget enkel opgave som jeg umuligt tror jeg har kludret med

f(100)= 49 + 3,50x = 399
f(100)= 99 + 3x = 399

Skriv et svar til: skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.