Matematik

Følgende sammenhæng gælder for f, h og t

04. maj 2010 af NPandi (Slettet) - Niveau: 10. klasse

F = 3h - 2t


Find "F" når H = -2 og T = -3


Min løsning er:

F = 3 * -2 -2 * - 3 

F = -6 -6

F = -12

Men fasitlisten siger det skal give 0, så håber der er nogen der kan give mig et svar
på hvordan denne skal løses :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Du glemmer et minus

F = 3h - 2t

F = 3*(-2) - 2*(-3) , her glemmer du et minus

F = -6 - (-6)            , minus minus giver plus

F = -6+6

F = 0


Svar #2
04. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Jamen hvordan kan du se at det minus jeg har glemt ikke høre til 2'tallet så det er -2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Jamen det gør det.

-2t er en sammensat funktion, -2*t,  hvor t = -3 så det bliver -2*-3 =6


Svar #4
04. maj 2010 af NPandi (Slettet)

Okay så når man ganger to minus tal giver det plus? .. -4 * -4 = +16 eller bare 16?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

netop =)

16 er det samme som +16 =)


Svar #6
04. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Tak for svaret :) ..

Men i min udregning:


F = 3 * (-2) -2 * (- 3) 

- der kan jeg bare ikke se hvor jeg glemmer et minus? men jeg kan derimod se at  -2*-3 giver +6 som du siger

så jeg kan ikke se hvor du får det ekstra minus i :

F = -6 - (-6)

Da som du selv nævner er -2t en sammensat funktion, så det bliver -2*-3 og alt i alt: F = 3 * (-2) -2 * (- 3)

eller er jeg HELT forkert på den haha xD ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

ah ok, ja jeg talte vist over mig der.

Du glemmer ikke et minus. Men du glemmer at bruge de minuser der står. =D

sorry :P

min  fejl. ^^


Svar #8
04. maj 2010 af NPandi (Slettet)

Haha :D det så iorden ;P du hjalp mig ihvertfalt til at se min fejl - og tak for det ;D


Skriv et svar til: Følgende sammenhæng gælder for f, h og t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.