Matematik

Vektor i 2D - (haster)

05. maj 2010 af Jone (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave i vektor i 2D, som jeg ønsker hjælp til. Det er et stykke tid siden jeg har arbejdet med vektorer, derfor er det lidt svært for mig at udregne den. Håber nogen kan hjælpe. Tak

Opg.

Lad der være givet punktet Q(6,6) og vektoren a = (2,1)

a) Bestem koordinaterne til det punkt P, der opfylder, at PQ= a

b) Bestem en ligning for den rette linje l, der går gennem Q, og som har a som retningsvektor.

c) Find koordinaterne til et punkt R(x,y), der ligger på linjen l, og som sammen med punkterne O(0,0) og P(2,4) danner en trekant OPR, hvis areal er 6. (Der findes to sådanne punkter).


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af Thomas1408 (Slettet)

 A)

Punkt Q = (6,6)

Vektor A = (2,1)

Linje PQ = Vektor A

Linje PQ = (8,7)


Svar #2
05. maj 2010 af Jone (Slettet)

Ok, det kom jeg faktisk også frem til efter jeg regnet den ud. Men jeg tænkte på, når der står PQ. Så skal man vel minusse Q fra P, hvilket vil give negative tal..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2010 af Thomas1408 (Slettet)

 Nej, den går fra P til Q.


Svar #4
05. maj 2010 af Jone (Slettet)

Når ok. Tak for det. Men er faktisk også i tvivl om b og c'eren. Det vil være rart med noget hjælp til dem. Tusind tak :)


Skriv et svar til: Vektor i 2D - (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.