Matematik
Bestem integral - nem
Hint til at løse denne opgave?
bestem integralet
∫21 3x2dx
uden hjælpemidler
tak :)
Svar #2
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)
forstår du ikke mit spørgsmål eller mener du jeg selv skal løse den?
Svar #4
05. maj 2010 af AMelev
Du skal bruge stamfunktionen F(x) altså en funktion F(x), hvor F'(x) = f(x) (Her er f(x) = 3x2)
∫ab f(x) dx = F(b) - F(a), så når du har F(x) er det bare at indsætte grænserne og regne
Svar #5
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)
mathon - jeg er lidt blank
amelev - okay dvs. vi har nu stamfunktionen. F(x) = x3
hvad skal vi nu? grænser?
Svar #8
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)
mathon - det formel er for højt niveau
amlev - jeg kunne vel ikke få dig til at skrive hvad du mener? jeg kan ikke finde ud af at integrere.
Svar #9
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)
∫ab x3 dx = F(2) - F(1)
jeg kan ikke komme ikke videre. hvad skal man?
nogle der kan hjælpe?
Svar #10
05. maj 2010 af AMelev
Det jeg skrev, var den generelle ∫ab f(x) dx = F(b) - F(a), F er stamfunktion til f, b kaldes øvre grænse og a kaldes nedre grænse
Du har i dit eksempel ∫12 3x2dx, så a = 1 og b = 2. Du har allere fundet F(x), så nu skal du bare indsætte dine a- og b-værdier
∫12 3x2dx = F(2) - F(1) = .......
Svar #11
05. maj 2010 af AMelev
Ok, du overhalede mig indenom, men du har vist glemt, at du i #5 havde fundet F(x) - indsæt 2 og 1 på x's plads.
Svar #12
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)
amelev
tror det her er nemt - men jeg er ret forvirret
kan du ikke løse den så jeg kan se hvad du mener?
husk denne skal løses uden hjælpemidler
Svar #15
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)
mathon
okay tror jeg er med på det nu udover dette
hvor bliver dx af?
Svar #16
05. maj 2010 af mathon
repetér
a∫b f(x)dx = [F(x)]ab = F(b) - F(a) endnu en gentagelse af notationen i #10
......................
den var jo nem nok,
som du skrev i overskriften :-)
Svar #17
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)
a∫b f(x)dx = [F(x)]ab = F(b) - F(a)
ahh så er jeg med!
det var bare det ekstra led (markeret med fed ovenover jeg ikke var med på) - jeg brugte godt nok lang tid at forstå det! hvilket jo var nem nok...
Svar #18
05. maj 2010 af NejTilSvampe
#15 - prøv at opfatte dx som et symbol fremfor en faktor. dx'et betyder bare at du integrerer mht. x, hvis der havde stået dy, havde du integreret mht. y. Så det jeg prøver at sige er, glem hvad der sker med dx :)
Svar #19
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)
Okay takker for hjælpen alle
jeg er lidt i tvivl om dette også
Der er tale om en vækst, der stiger med 12 % om året. Start værdien er 300.
Jeg skal beskrive denne vækst.
y = 0.12 * x + 300
er det forkert?
