Matematik

Areal for graferne af to funktioner

05. maj 2010 af 3082 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal aflevere en aflevering i morgen og jeg har et problem med et af spørgsmålene.

Det lyder:

Graferne med funktionerne f og g med forskrifter f(x9=x^3-5x^2+ 2x+1 og g(x)=2x-1

afgrænser to begrænsede områder

Bestem det samleded areal af områderne.

Håber jeg kan får lidt hurtig hjælp:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af hans1337 (Slettet)

Prøv enten at tegne de to grafer, eller beregn skæringspunkterne mellem dem


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2010 af AMelev

Lav en grafskitse i samme koordinatsystem. Kig på punktmængden der afgrænses af de to grafer.

Skæringspunkterne skal bestemmes - det er de to grænser.

Generelt er arealet af et sådant område A = ∫ab(øverste funktion - nederste funktion)dx, og det integral skal du så beregne


Svar #3
05. maj 2010 af 3082 (Slettet)

Jeg må desværre ikke bruge andet end lommeregner, men jeg har sat funktionerne lig hinanden og derefter lig 0, så nu hedder den x^3-5x^2+2=0, jeg ville gerne finde en diskriminant eller noget, men jeg er ikke sikker på om jeg må det i et tredjegradspolynomium?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2010 af hans1337 (Slettet)

inkuldere lommeregner SOLVE ?


Svar #5
05. maj 2010 af 3082 (Slettet)

Nej:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2010 af AMelev

Nej, der er ikke diskriminant ved 3.gradsligninger, og løsning af 3.gradsligninger "i hånden" er ikke kernestof - du må have et Cas-værktøj og en grafregner til rådighed.

Brug Solve (eller hvilken ordre, du normalt benytter til at løse ligninger med) til at løse ligningen f(x) = g(x) eller den ligning, du ganske korrekt har omskrevet det til
eller
Brug grafregnerens Intersection (eller hvad det hedder i det værktøj, du benytter) til at finde skæringspunkterne mellem f-grafen og g-grafen.

Selve ordrene afhænger af det værktøj, du bruger. Dem jeg har brugt er fra TI89 og TII.


Svar #7
05. maj 2010 af 3082 (Slettet)

Nej desværre ikke:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2010 af hans1337 (Slettet)

Så må der være fejl i opgaven, man har på ingen måde mulighed for at regne 3. gradslining i hånden på hverken b eller a


Svar #9
05. maj 2010 af 3082 (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2010 af AMelev

Der er en metode til løsning af 3.gradsligninger, men.....

CAS-værktøj og Grafregner forudsættes på A- & B-niveau.


Skriv et svar til: Areal for graferne af to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.