Matematik

Matematik opgave - svær

07. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Det er opgave 6:

a) bestem vinkel D i trekant CDH

b) Bestem |BD| og |AC| i firkant ABCD

se vedhæftet fil


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. maj 2010 af 215 (Slettet)

 A) i A er det bare Vinkel D =  Sin^-1(5/6)

b) BD finder du ved at lave en streng i mellem BD , og bruger Sin eller cos
AC sidste må du gætte... :P


Svar #2
07. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

kan man ikk bare bruge pythagoras?


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. maj 2010 af Mølleskov (Slettet)

BD kan da findes ved pythagoras.

5^2+7^2 = BD^2


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Både BD og AC findes af Pythagoras, idet |BC| = |AD| - |HD|, og HD findes ved Pythagoras i trekant CHD.


Svar #5
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

fik vinkel D til 56,44 ?

Jeg har ikke forstået det Andersen11 har skrevet ved #4 ?

Nogle de kan hjælpe mig med at finde vinkel BD og AC?


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - BD er hypotenuse i en retvinklet trekant med kateterne AB = 5 og AD = 7. Brug Pythagoras til at finde BD.

Hvis man parallelforskyder trekant CDH til højre, så CD falder sammen med CD i firkant ABCD, ses det, at AC er hypotenuse i en retvinklet trekant med kateterne AH og CH = 5. ABCH er et rektangel, og AH = AD - HD. Find HD som katete i den retvinklede trekant CDH, hvor hypotenusen CD = 6 og den anden katete CH = 5 ved hjælp af Pythagoras. Dermed kan AH findes, og dermed AC.


Brugbart svar (3)

Svar #7
16. maj 2010 af peter lind

Du skal ikke finde nogen vinkel; men længden af siderne  BD og AC. Længden af BD er fundet i #3. Trekant ABD er en retvinklet trekant med kateterne 5 og 7. Hypotenusen er BD.

Nedfælde den vinkelrette fra C på AD og kald skæringspunktet for H. Trekant CDH er den retvinklede trekant, der er angivet til venstre for firkanten Her kan du så som nævnt i #4 finde HD ved brug af Pytagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2019 af Lykke93

Jeg sidder med samme opgave. Når jeg regner Sin^-1(5/6) får jeg 0,9851 hvilket ikke gir mening. Nogen som kan svarer mig hvad jeg gør forkert


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. november 2019 af ringstedLC

#8: Indstil CAS/lommeregner til " º ".


Skriv et svar til: Matematik opgave - svær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.