Matematik

TRIGONOMETRI - grundrelationen.

07. maj 2010 af heer (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej :) 

jeg har et problem - jeg skal skrive en opgave om trigonometri. I denne opgave indgår grundrelationen, og forstå udmærket formlen osv. men det jeg ikke forstår er, hvad bruger man den til? I hvilke sammenhænge bruger man den? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Grundrelationen cos2(x) + sin2(x) = 1 kan f.eks. bruges til at finde sinus til en vinkel, hvis man kender cosinus til vinklen (eller omvendt). I det væsentlige er den jo Pythagoras i en nøddeskal.


Svar #2
07. maj 2010 af heer (Slettet)

 tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. maj 2010 af PeterValberg

Sommetider kaldes den for "idiot-formlen", se fx formelsamlingen "Matematik 112"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2010 af Jyotis (Slettet)

I forskellige bevistyper gøres der ofte brug af den, da man jo som det ses kan omskrive cos2(x) + sin2(x) til 1.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2010 af mathon

samt enhedscirklens ligning

                                  (cos(x))2 + (sin(x))2 = 12

                                  x2 + y2 = 12
eller skrevet
                                 (x-0)2 + (y-0)2 = 12


Skriv et svar til: TRIGONOMETRI - grundrelationen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.