Fysik

Q-værdi fra fysik eksamenssæt August 2008

08. maj 2010 af Cecillie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey :)

Jeg er ígang med denne opgave men er nu desværre gået i stå, da jeg skal lave Q-værdien om til J.. håber i kan hjælpe :)

knus Cecillie

En af kernereaktionerne i forbindelse med stjerners energiproduktion ved omdannelse af hydrogen til helium er
21H+21H→ 23He+10n

Beregn processens Q-værdi ud fra masserne af de partikler, som deltager i processen.

Først vil jeg finde massen for mfør som er før reaktionen.
m_før=2,01410178u+2,01410178u=4,0282u

Så vil jeg finde massen for mefter som er massen efter reaktionen
m_efter=3.01602931u+1,00866490u=4,02469u
 

Så trækker jeg de 2 samlede masser fra hinanden
4,02821u-4,02469u=0,00351u


Så vil jeg finde Q-værdien ved at bruge formlen E=m*c
E=0,00351*10x *3,00*108= ??

det skulle gerne give omkring 5,24J
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2010 af peter lind

E = m*c2


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2010 af mathon

     masse-energi-ækvivalens:

                        1 u ≡ 1,49242·10-10 J


Svar #3
08. maj 2010 af Cecillie (Slettet)

solve(E=0.00351*1.49242*(10)^(-10)*(3.00*(10)^(8))^(2), E)=47145.5

solve(E=0.00351*(10)^(-10)*(3.00*(10)^(8))^(2), E) = 31590.

er der en af disse 2 metoder som er rigtige eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2010 af peter lind

Ingen af dem er rigtige. Hvis du bruger #2 (lettest)skal du ikke gange med c2. Hvis du bruger #1 skal du finde massen i kg


Svar #5
09. maj 2010 af Cecillie (Slettet)

men så ser det sådan her ud solve(E=0.00351*149242*(10)^(-10)*3.00*(10)^(8), E) = 15.7152


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2010 af peter lind

Nej. Du skal slet ikke have noget med lyshastigheden når du bruger den metode. .


Svar #7
09. maj 2010 af Cecillie (Slettet)

hvorfor ikke??

formlen hedder jo E=m*c??

så det skal se sådan her ud solve(E=0.00351*149242*(10)^(-10), E) =5.23839e-8


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2010 af peter lind

Formlen hedder stadigvæk E = m*c2. I #2 har man i forvejen brugt formlen til at finde det tal. Du bruger ikke det tal, der står i #2(kommafejl) Ellers skal der formodentlig også stå 10-8 i stedet for e-8


Svar #9
09. maj 2010 af Cecillie (Slettet)

okay nu har jeg fattet hvor jeg ikke skal bruge lysets hastighed :)

men da jeg nu fik rettet tallet så ser det sådan her ud, solve(E=0.00351*1.4924*(10)^(-10), E) = 5.23832*10-13.

Jeg forstår bare ikke hvorfor jeg ikke bare kan få 5,23 J?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Du skal bruge flere decimaler, og formlen er i din sammenhæng:

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. maj 2010 af mathon

      1 u ækvivalerer 1,49242·10-10 J

      0,00351 u ækvivalerer (0,00351 u)·(1,49242·10-10 J/u) = 5,238·10-13 J


Svar #12
09. maj 2010 af Cecillie (Slettet)

Okay Mange tak alle sammen :)

har fanget  den nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #13
22. februar 2011 af Blackout9 (Slettet)

 .. Bare brug følgende formel 

Q=(m_før-m_efter)*c^2


Skriv et svar til: Q-værdi fra fysik eksamenssæt August 2008

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.