Matematik

Integralregning - Bestem K når arealet er...

08. maj 2010 af Crump (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses graferne for de to funktioner f(x) = 6 * 1,3^x og g(x)=x+k, hvor 0≤ k ≤5, samt en punktmængde M.
a) Bestem arealet af M, når k =1.
b) Bestem k, så arealet af M er 14.
(f(x) ligger øverst i koordinatsystemet)

Opgave a har jeg lavet. Opgave b har vi ikke gennemgået på klassen og der står heller ikke hvordan man beregner den i nogle af de bøger vi har fået.

Et hint eller en udregningsmetode ville være perfekt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2010 af NejTilSvampe

 Du regner baglæns af hvad du gjorde i a.

| ∫ab f(x)-g(x) dx | = 14   løs for k.   hvor a og b er skæringerne mellem graferne.

ps.  husk på du får højst sandsynligt flere værdier af k, men det skal passe i intervallet. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2010 af peter lind

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=843591


Skriv et svar til: Integralregning - Bestem K når arealet er...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.