Matematik

integralregning men med kendt areal??

09. maj 2010 af ronjapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Hej :D

Jeg står i den situation, at jeg skal løse en integralregningsopgave, men har igen ideer til hvorledes den skal løses.

opgaven går ud på at bestemme funktionens konstant når arealet mellem to funktioner og funktionernes forskrifter  kendes.

f(x) = 6 * 1,3^x

g(x) = x*(k-x) , hvor 0 < k < 5 (mindre end eller lig med)

arealet = 14

så bestem k, når arealet er 14.

nogen der har ideer til hvorledes det skal løses??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kender formodentlig også de grænser a og b mellem hvilke integralet er beregnet? Beregn da integralet

A = ∫ba (f(x)-g(x)) dx .

Dette er en funktion af k, og bestem da k, så A = 14.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2010 af mathon

        

                    solve(∫(f(x)-g(x),x,0,k)=14,k)  output  k = 1,94505


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2010 af mathon

korrektion
                solve(∫(f(x)-g(x),x,0,k)=14,k)|k>0 and k≤5     output k = 1,94505


Skriv et svar til: integralregning men med kendt areal??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.