Matematik

Funktioner

09. maj 2010 af Lovingmybrent (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen! Jeg har lidt bøvl med noget matematik, som jeg skal aflevere i morgen og jeg håbede, at jeg måske kunne få noget hjælp. Her kommer opgavebeskrivelsen.

To personer står og kaster en bold frem og tilbage mellem hinanden. Personen til venstre kaster, mens personen til højre griber. Boldens bane kan beskrives udfra følgende funktion. Der er også en afstand på 50 imellem de to personer.

f(x) = - 0,08395x^2 + 0,04098

Jeg skal finde ud af, hvad a, b, c og d i ligningen ovenover.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

nu er der vel kun tale em en funktion af typen f(x) = ax + b. Du kan bedst finde svarene ved at tgene med forskellige værdier af a og b


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

nej jeg mener ax2 + b


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Måske der med d menes diskriminanten for 2.-gradspolynomiet ax2 + bx + c ? Det aflæses, at

a = -0,08395, b = 0, og c = 0,04098.

Beregn nu diskriminanten d = b2 - 4ac .


Svar #4
09. maj 2010 af Lovingmybrent (Slettet)

 Mange tak for svarene! Nu, tror jeg, at jeg kan finde ud af det.


Svar #5
09. maj 2010 af Lovingmybrent (Slettet)

Hej, igen. Jeg er stødt ind i et andet problem. Hvordan regner man funktionsværdien, altså højden, når personen til venstre kaster den. Og hvad er funktionsværdien, når den person til højre griber den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Det er ikke klart, hvor nulpunktet for højden er placeret. De to personer er tilsyneladende placeret symmetrisk med hensyn til x-aksens nulpunkt. Hvis de er placeret i samme højde, burde funktionsværdien være den samme for de to personer.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.