Matematik

søde mennesker der vil hjælpe mig med Matematik!

11. maj 2010 af madsjensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Findes der nogle søde mennesker derude som vil hjælpe mig med tre opgaver?

opgave 2, 6 + 8?

Vedhæftet fil: 1a_MA_hj13[1].pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af NejTilSvampe

jeg gider ikke lige de to første på nuværende tidspunkt. Men 8'eren:

du ved at toppunktet funktionsværdi er 4, og du ved at grafen skærer i x=0 og i x=3,5

P(x) = a(x-0)(x-3,5) 

du ved at fordi parablen er symetrisk omkring sit toppunkt skal x-værdien til toppunktet være mellem de to skæringer med x-aksen, altså 3,5/2 = 1,75

så P(1,75) = 4 <-- løs for a. og omskriv evt. til formen y = ax^2 +bx +c


Svar #2
11. maj 2010 af madsjensen (Slettet)

okay tak jeg har også et spørgsmål til opgave 2 . hvor man skal forkorte brøken

der har jeg gjort følgende: 4a^3-36a/20a+6a= 4a(a^2-6)720(a+6a) er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2010 af NejTilSvampe

 Du skal faktorisere på en eller anden måde. Vi kigger først på tælleren, lad os sætte 4a uden for en parentes:

4a^3 -36a = 4a(a^2 - 9)

Hvis vi finder rødderne i andengradspolynomiet (udtrykket inde i parentesen) kan vi bruge dem til at faktorisere.

a^2 - 9 = 0 => a = ±√9 = ±3

så tælleren bliver altså : 4a(a+3)(a-3)

så fokuserer vi på nævneren. Lad os sætte 20 uden for en parentes

20(a+3)

så vi kan altså reducere udtrykket til:

4a(a+3)(a-3) / 20(a+3)     Her tror jeg godt du kan selv. :)


Skriv et svar til: søde mennesker der vil hjælpe mig med Matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.