Matematik

Ligninger på C nivaeu

11. maj 2010 af Zonked (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har lige to ligninger jeg er i tvivl om:

14 • (15x + 12) = (8 + 10x) • 21

Kan det passe at den ligning giver x = 0

3 / x-2  = 2

Første del af ligningen er en brøk. Kan det passe at ligningen gir x = 7 eller giver det x = 2,5

Håber i kan hjælpe mig, på forhånd tak! :c)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Det kan jo hurtigt tjekkes. Indsæt x=0 og se om 14*12 = 8*21 ?

2) Mener du her 3/(x-2) = 2 ? Vend den om til x-2 = 3/2, eller x = 7/2 .


Svar #2
11. maj 2010 af Zonked (Slettet)

Fedt nok, så var 1. rigtig

Yep.. Det er det jeg mener. Så 2eren bliver faktisk x = 3,5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Ja, det er korrekt, x = 7/2 = 3,5 .


Skriv et svar til: Ligninger på C nivaeu

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.