Matematik

Vektor: xy-planen

11. maj 2010 af Sunbright (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey.

Sidder med en opgave, og kan ikke rigtig komme videre. Håber der er nogle, som kan give en hjælpende hånd.
Opgaven lyder: Undersøg om i kuglen med ligning (x+5)^2 + (y-2)^2 + (z-4)^2 = 25  skærer xy-planen.

Dvs. at jeg skal indsætte koordinatsættene for planen i ligningen: (det er her jeg er i tvivl. er koordinatsættene ikke; (0,0,0))

det giver: (0-5)^2+(0-2^2)+(0-4)^2= 25+4+16=45..

Er det rigtigt, eller er jeg helt lost?

//Sun
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ret lost. Ligningen for xy planen er z = 0. Indsæt z = 0 i kuglens ligning og se, om der er mulige løsninger til den resulterende ligning i x og y.


Svar #2
11. maj 2010 af Sunbright (Slettet)

 Orh, crap! Jeg siger tuuusinde tak for det.

//


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

(Det lettede vist).


Svar #4
11. maj 2010 af Sunbright (Slettet)

 Mon ikke.


Skriv et svar til: Vektor: xy-planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.