Matematik

Redegør kort for egenskaber ved de trigonometriske funktioner

13. maj 2010 af bkacky (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis jeg siger følgende som svar:

Tidligere har vi anvendt cos, sin og tangent som redeskaber til beregning af i trekanter. Disse trigonometriske funktioner beskriver en sammenhæng mellem vinkler og det trigonometriske udtryk, og derfor kan de beskrives som funktioner.

Yndividere kan man sige at trigonometriske funktioner omregner ''direkte'' en vinkel fra en trekant til forholdet(kvotienten) mellem to sider i trekanten.

Når sin(x), cos(x) og tan(x) opfattes som funktioner, er det sædvane at måle deres argument (x) i radianer. D.v.s. at vinkler måles ved deres buer på enhedscirklen, og målestokken er cirklens radius = 1. Da en cirkels omkreds er 2 π, svarer dette tal til 360°.

de mest almindelige trigonometriske funktioner er:

f(x) = sin x    for  x E R

f(x) = cos x    for x E R

f(x) = tan x     for x ikke lig med phi/2 + p +phi

er det svar nok?

Det er et spørgsmål til mundtlig eksamen og anden del af spørgsmålet går ud på bestemmelsen af sinusfunktionens differentialkvotient.

Skal jeg kort nævne additionsformlene? er meget i tvivl om hvormeget vægt jeg skal lægge på den første del af opgaven når der står redegør kort.


Svar #1
13. maj 2010 af bkacky (Slettet)

anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2010 af mathon


Svar #3
13. maj 2010 af bkacky (Slettet)

jeg har altså selv søgt her på siden, og da jeg alligevel opretter et indlæg, må det indikere, at jeg ikke føler, at jeg kunne finde svaret på det, jeg søgte. (lang sætning!)

Ingen grund til at henvise mig til et link, som om jeg ikke selv er i stand til at søge.

Mit spørgsmål er blot om ovenstående er et godt nok svar til spørgsmålet, når der står at man skal redegør kort.


Svar #4
17. maj 2010 af bkacky (Slettet)

er der andre der kan hjælpe?...  jeg skal til mundtlig eksamen i mat A, skal jeg virkelig bruge tiden på enhedscirklen osv? er det ikke b-niveau?.. hvad kan man sige om trigonometriske funktioner som har med a-niveau at gøre?...

jeg er med på at de kan differenteres og har fuld styr på (sin(x))' men at gøre rede for de trigonometriske funktioner... ?jeg er virkelig tabt...


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2010 af mathon

se


Svar #6
17. maj 2010 af bkacky (Slettet)

ja det link har jeg også, men det er da b-niveau?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2010 af mathon

deres egenskaber er jo bl.a.
at de er periodiske vinkelfunktioner,
hvilket du bør tilføje
med angivelse af perioden


Skriv et svar til: Redegør kort for egenskaber ved de trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.