LaTeX

Marker flere rækker i en matrix

14. maj 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Jeg ønsker, at lave en matrix hvor jeg kan markere hvor mange rækker der er af en vis type. Jeg ønsker at lave en 'tuborg' omkring rækkerne. Se tegningen jeg har vedlagt.

Jeg kan ikke umiddelbart finde ud af det, og kan ikke finde noget på nettet (det skyldes blandt andet jeg ikke helt hvad jeg skal søge på).

Jeg håber i kan hjælpe. På forhånd tak.

Vedhæftet fil: matrix_bill.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
19. maj 2010 af utdiscant (Slettet)

Du skal nok kigge på noget med \multirow, \lbrace og så overveje at lave din matrix ved siden af tabel der bare indeholder dine braces.


Svar #2
19. maj 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Mange tak. Det lykkedes mig at lave det ved at sætte ind i en ny array ved siden af. Hvis jeg dog bare lavede \multicolumn blev rækkerne for lave -- da matricens rækker åbenbart var blevet udvidet.

Jeg benyttede mig derfor af \vphantom omkring endnu en array. Det kan uden tvivl (?) gøres pænere, men resultatet er pænt (er vedlagt).

Koden er i pseudo-form

\left[
  \begin{array}{cccc|cccc}
    Skriver indgangene i matricen
  \end{array}
\right]
%
% Det med klammerne:
%
\hspace{-10pt}
\begin{array}{l}
   \left.
     \vphantom{
       \begin{array}{c}
         kopierede hver af de første tre rækkers indgange her for at sikre højden
       \end{array}
     }
   \right\} i \\
   % Det samme en gang til
  \vphantom{
    \begin{array}{c}
      Indgangene fra de rækker der ikke skulle være brace omkring
    \end{array}
  } \\
  \left.
    \vphantom{
      \begin{array}{c}
        De sidste tre linjers indgange
      \end{array}
    }
  \right\rbrace k
\end{array}

Vedhæftet fil:matrix-crop.pdf

Skriv et svar til: Marker flere rækker i en matrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.