Matematik

Hvorfor giver opgaven 1536 dåser?

16. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Jeg skal løse nedenstående opgave, der ifølge facitlisten giver 1536 dåser. Jeg har tilsvarende fundet personer, der har lagt opgaven herind og fået svar, men jeg forstår ikke deres forklaringer.

Er der en venlig sjæl, der trin for trin og med pædagogiske forklaringer kan fortælle mig, hvorfor denne opgave giver 1536 dåser. Udregninger og enheder skal medtages.

Til et maratonløb skal bruges 24.000 l energidrik. En energidrik indeholder 8 gram energipulver for hver 100 ml vand. Energidrikken indeholder i alt 1,25 kg. Hvor mange dåser energidrik skal bruges til maratonløbet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det er et spørgsmål om enhedshåndtering. Der er nævnt både liter, gram, ml og dåser (meget forvirrende og ikke spor pædagoogisk). Dem skal du have til at passe sammen, så lav det først om til liter. En dåse svarer så til 1,25 liter. Men hvor står den henne med den forklaring, du har fået?


Svar #2
16. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Ja, altså:

8 g = 0,008 l

1,25 kg = 1,25 l

100 ml = 0,1 l

Hvad gør jeg så?


Svar #3
16. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Ingen, der har et bud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Massen af energipulveret er (24000/0,1)*0.008 =1920 kg. Hver dåse indeholder 1,25 kg, så antallet af dåser er 1920/1,25 = 1536 .


Skriv et svar til: Hvorfor giver opgaven 1536 dåser?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.