Matematik

Andengradsligning uden a, finde diskriminant.

16. maj 2010 af PKjaer (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg sidder her med en opgave der skal afleveres til i morn og håber at der er nogen der kan hjælpe mig hurtigt. 

Funktionerne f og g er givet ved

f(x) = -x2 + 6x + 1 og g(x) = x2 – 2x + 7.

a) Bestem toppunktet til grafen for f.
 

Til at finde toppunkt skal jeg jo bruge diskriminanten hvor a indgår. 

TOPPUNKTSFORMEL:    (h,k)=((-b)/2a,(-d)/4a)

DISKRIMINANT: d=b^2-4ac

Men er a må jo ikke være lig med 0 så hvad er a så når den ikke står der. Som regel plejer man og sige at når det ikke står der er det lig med 0.

På forhånd tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af biqqu (Slettet)

 Jeg er ikke helt sikker, da det er laang tid siden jeg havde mat.. Men er a= -1 ??


Svar #2
16. maj 2010 af PKjaer (Slettet)

 Det er det jeg os selv er i tvilv om, men tak for hjælpen jeg prøver :)

Men der er meget gerne nogen som må bekræfte om det er rigtigt :)


Skriv et svar til: Andengradsligning uden a, finde diskriminant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.