Matematik

værdier af a

16. maj 2010 af lisabella (Slettet)

Hejsa

Jeg har en graf med ligningen f(x) = -x^3+4x^2+3x-3

Bestem de værdier af a, for hvilke ligningen f(x)=a har netop 3 løsninger.

Hvordan løses denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af peter lind

Lav en graf af funktionen og linjen y=a for et eller andet a. Hvis der skal være 3 løsninger skal linjen skære grafen for f i 3 punkter og det sker nå y ligger mellem de lokale maksima og minima.


Skriv et svar til: værdier af a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.