Matematik

Nogle som kan hjælpe mig med enenkelt matematik opgave?

07. marts 2005 af svinesen (Slettet)
Messingskalaens tykkelse er 3,3 cm.

Massefylden af messing sættes til 8,5 g/cm i tredje.

Rumfang V af messingskalaen kan beregnes ved hjælp af formlen:
V=1/4*pi (R i anden - r i anden) . t

Spørgsmåleter så

- Forklar hvad formlen ovenover udtrukker?

- Beregn vægten af messingskalaen

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2005 af gah (Slettet)

Hvad er R og r?

Vægten finder du idet (d=densitet)
d=m/V <=> m=d*V

Svar #2
07. marts 2005 af svinesen (Slettet)

1) hvad er densitet

Jeg mener det er indre Radius og ydre Radius...

R=29,8
r=20,65

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2005 af frodo (Slettet)

pi*(R^2-r^2) er formlen til beregning af arealet for en cirkelring. ganges dette med tykkelsen, får voluminet, og vi må da slutte, at vi har kun har at gøre med en del af en cirkelring, nemlig så stor en del, der multipliceret med 3,3 giver 1/4 altså 5/66.

find voluminet vha. formlen og anvend relationen: densitet=rho=m/V

Svar #4
07. marts 2005 af svinesen (Slettet)

Kan du forklar hvad formlen udtrykker?
det fatter jeg nemlig ikforklar det på folkeskolens niveau...

Skriv et svar til: Nogle som kan hjælpe mig med enenkelt matematik opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.