Matematik

korrekt?

17. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)


En linje l er bestemt ved ligningen

   2x + 3y = 7

Bestem en ligning for den linje m, der er parallel med l, og som går gennem punktet P(3,1).

a(x - x0) + b(y - y0) = 0

2(x-3) + 3(y-1) = 0

2x - 6 + 3y - 3 = 0 ?

er dette korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2010 af AMelev

Ja, når linjerne er parallelle har de samme hælningskoefficient, retningsvektorer og normalvektorer. Du kunne dog godt reducere lidt mere, så du får ligningen på "standardform" ax + by +c = 0.


Svar #2
17. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

dvs. 2x -3 + 3y = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2010 af AMelev

Skal vi ikke hellere sige 2x + 3y - 9 = 0?


Skriv et svar til: korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.